O nás

Jsme rodina od Dobříše.

Od roku 2015 vyrábíme Aceto&UMAMI

Jsme Jana Smolík, Václav Smolík, Jana Dora Smolíková, Vašík Smolík, kocour Štěk a fenka Bella.

Navazujeme na tradiční postupy starého Japonska, Itálie, Francie i Anglie.

Snažíme se najít cestu k jídlu vyrobenému přírodní fermentací bez aditiv a polopravd.

Fermentaced je pro nás přirozený a bezpečný způsob zušlechtění surovin na produkty.

Kysáme v dřevěných nádobách, jako naši předci.

 

2012 - 2014 začínáme s fermentací cideru, medoviny, kimchi 

2015 - pořizujeme si první dřevěnou ocetnici 

2015 - získáváme první koji

2016 - sklízíme první miso

2016 - první sake

2016 - první sake kasu

2017 - první malt vinegar

2017 - začínáme s koji ve dřevě

2018 - jsme v Apetitu

2018 - Italy

2019 - zakládáme miso zákvas pro budoucí firmu

2020 - zakládáme koji bejkrs

2021 - začínáme od píky

2022 - sušíme miso a máme skvělé octy

2023 - stěhujeme se do ROSOVIC u Dobříše

2024 - sdílíme výrobní prostory s www.vpresu.cz

 

 Smolíci

Jsme Smolíci