O nás
Jsme rodina od Dobříše.
Od roku 2015 vyrábíme Aceto&UMAMI
Jsme Jana Smolík, Václav Smolík, Jana Dora Smolíková, Vašík Smolík, kocour Štěk a fenka Bella.
Navazujeme na tradiční postupy starého Japonska, Itálie, Francie i Anglie.
Snažíme se najít cestu k jídlu vyrobenému přírodní fermentací bez aditiv a polopravd.
Fermentaced je pro nás přirozený a bezpečný způsob zušlechtění surovin na produkty.
Kysáme v dřevěných nádobách, jako naši předci.
2012 - 2014 začínáme s fermentací cideru, medoviny, kimchi
2015 - pořizujeme si první dřevěnou ocetnici
2015 - získáváme první koji
2016 - sklízíme první miso
2016 - první sake
2016 - první sake kasu
2017 - první malt vinegar
2017 - začínáme s koji ve dřevě
2018 - jsme v Apetitu
2018 - Italy
2019 - zakládáme miso zákvas pro budoucí firmu
2020 - zakládáme koji bejkrs
2021 - začínáme od píky
2022 - sušíme miso a máme skvělé octy
2023 - stěhujeme se do ROSOVIC u Dobříše
2024 - sdílíme výrobní prostory s www.vpresu.cz
Jsme Smolíci