Vynikají výraznou chutí umami a masitou texturou. Houby Shiitake jsou zásadním přírodním zdrojem umami. Obsah Lentinanu, který je základem výrazné chuti, mají 3x vyšší než u ostatních způsobů pěstování.
Díky způsobu pomalého sušení při teplotách do 40 °C, dochází k větší koncentraci Umami. Houby jsou výrazně aromatické a plné chuti. Nízká teplota sušení také zachovává zdraví prospěšné látky v Shiitake obsažené.
Před použitím houby opláchněte a namočte na min. 30 minut do teplé vody. Ideálně do nádoby s víkem. Dejte do lednice. Po půl hodině houby vyjměte a pořádně vysušte. Získanou šťávu nevylévejte, určitě se Vám bude ještě hodit do polévek či omáček ke zvýraznění chuti. Shiitake nechte přejít varem. Skladujte v suchu, mimo dosah přímého slunečního záření.
vyrábí MYSHROOMS s.r.o. ČR
hmotnost 30 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.